Folketingsvalg

Mobirise

Undersøgelse foretaget dec. 2020. 319 respondenter.

Folketingsvalg på Sct. Knuds 2020

Af Ingrid Regelsen Andersen.

Næsten en fjerdedel af eleverne på Sct. Knuds gymnasium ved ikke, hvad de ville stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen.
En ny undersøgelse, foretaget af Sct. Knuds Netavis viser, at næsten en fjerdedel ud af de 319 elever fra Sct. Knuds gymnasium, der valgte at besvare spørgeskemaet, ikke ved, hvad de ville stemme på, hvis der var valg i morgen. Kan dette have noget at gøre med partiernes håndtering af Corona eller er ideologierne ikke så aktuelle, som de var engang?
I de tidligere år har det Radikale Venstre indtaget pladsen som Sct. Knuds gymnasium største parti, men de udgør i år kun 12% af de samlede antal stemmer. Her kunne en forklaring på tilbagegangen være det Radikale Venstres formandsskifte samt #MeToo-sager i partiet.

Venstre og Socialdemokratiet er med en stemmeprocent på 20% de største partier. Begge partier er steget siden sidste undersøgelse, der blev foretaget i 2019, hvor Socialdemokratiet fik 16% af stemmerne, og hvor Venstre fik 18% af stemmerne. De fleste, der besvarede spørgeskemaet, var 1.g’er og 2.g’er, og der kan derfor have været en skæv fordeling, idet der var færre 3.g’er, der besvarede spørgeskemaet. Det er en metodisk svaghed og det kan være en del af forklaringen på den relativt store andel af elever, der er i tvivl.

16/4 2021.

Mobirise

Folketingsvalget 2019 på Sct. Knuds Gymnasium

Af Fie Mille Berry Krog

Venstre og Radikale Venstre er de to største partier på Sct. Knuds med henholdsvis 18 og 17 procent ud af 348 elever, som valgte at stemme under Årets Debattør 2019. Socialdemokratiet følger stærkt efter med 16%, og Liberal Alliance med 14% af stemmerne. Ligger man partierne i de to blokke sammen får blå blok 45%, og rød blok 45%. Altså helt lige. De resterende 10 procent svarede ‘ved ikke/vil ikke stemme’.

Ved sidste folketingsvalg blev der lavet en lignende undersøgelse, hvor Radikale Venstre og Venstre også lå i toppen. Undersøgelsen kan ses længere nede på siden. Siden sidste afstemning har Socialdemokratiet og Liberal Alliance byttet plads. Socialdemokratiet er steget med 4% og Liberal Alliance faldet med 4%. Derudover kan man se, at Dansk Folkeparti, som er et stort parti på landsplan, ikke får særlig meget opbakning på Sct. Knuds.

9/4 2019.

Folketingsvalget 2015 på Sct. Knuds gymnasium

DET RADIKALE VENSTRE ER SCT. KNUDS GYMNASIUMS STØRSTE PARTI

Thomas Bundgaard Rasmussen

16/06/2015

© Copyright 2020 SCT. KNUDS NETAVIS - All Rights Reserved

This page was built with Mobirise theme