TvTube

Årets debattør 2020

Se præsentationsvideoen til konkurrencen årets debattør 2020

10/03/2020

Af Valdemar Dannemand & Emil Grønholdt

Årets debattør 2019

Se præsentationsvideoen til konkurrencen årets debattør 2019

20/03/2019

Af Valdemar Dannemand & Emil Grønholdt

Årest debattør 2018

Se præsentationsvideoen til konkurrencen årets debattør 2018

20/03/2018

Af Valdemar Dannemand & Emil Grønholdt

GHETTO-PLANEN: “DEN SIDSTE VOLLSMOSEPLAN”

Vollsmose har længe været på toppen af listen over emner til byrådsmøderne i Odense. Bydelen, der grundet den demografiske sammensætning er karakteriseret som en ghetto, har gennem de seneste 20 år haft voldsomme problemer med ledighed og kriminalitet. Samtidig har Vollsmose fungeret som et parallelsamfund og den store koncentration af beboere med anden etnisk baggrund end dansk har medført, at det danske sprog ikke har været et krav for at begå sig i ghettoen og derfor er afstanden mellem odenseanerne og beboerne blevet større. Dette er nogle af de mest væsentlige problematikker, som man prøver at komme til livs i “den sidste Vollsmoseplan”.

Her på Sct. Knuds Netavis har vi besluttet os for at undersøge, hvad der er op og ned i ghetto-problematikken. Derfor har vi taget en snak med Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S) samt byrådsmedlem Christoffer Lilleholt (V).

16/01/2019

Af Rune Haldborg, Malthe Larsen, Marcus Junker og Søren Jacobsen

HVAD BETYDER LIBERALISME I DAG? INTERVIEW MED TO MINISTRE + ET BYRÅDSMEDLEM

Hvad er liberalismens DNA? Hvad driver en venstremand? Er den politiske ideologi politikernes moralske kompas? Det har vi spurgt ministrene Karsten Lauritzen og Lars Christian Lilleholt og byrådsmedlemmet Christoffer Lilleholt om.

Karsten Lauritzen er skatteminister.
Lars Christian Lilleholt er energi-, forsynings- og klimaminister.

Christoffer Lilleholt er medlem af Odense Byråd.
Alle er medlem af partiet Venstre, der betegner sig selv som “Danmarks liberale parti”.

07/02/2019

Valdemar Dannemand

Årets debattør 2017

Se præsentationsvideoen til konkurrencen årets debattør 2017

7/03/2017

Af Valdemar Dannemand & Emil Grønholdt

REKTOR UDTALER SIG OM DE NYE FRAVÆRSREGLER – SE INTERVIEW MED SUSAN MOSE I ARTIKLEN

I de seneste par uger har den nye fraværsbekendtgørelse været meget debatteret i medierne, og mange har vist utilfredshed med Merete Riisagers nye fraværsregler. De indeholder blandt andet, at det nu kun er muligt at give enten 0 eller 100% fravær for et modul. Det betyder i princippet, at hvis du kommer 5 minutter for sent eller går før modulet er slut, skal du have fravær for hele modulet. Mange elever har været uforstående, men da reglen kun har været gældende i knap en måned, er det endnu usikkert, i hvilket omfang reglen vil påvirke elevernes fravær. I følge vores rektor, Susan Mose, vil de nye fraværsregler ikke få de store konsekvenser for størstedelen af eleverne. Hvad Susan mere mener om den nye fraværsbekendtgørelse, kan du høre i interviewet.

NB: dette interview er lavet før den lille ændring af fraværsregler som gør, at man kan få 50% i fravær.

05/12/2018

Julie Weber

KOMMUNALVALGET 2017 – UNGE STEMMER IKKE

D. 21 november skal Danmarks stemmeberrettigede afgive deres stemme til kommunalvalget. I den forbindelse skal borgerne tage stilling til, hvem de ønsker, der skal være med til at bestemme og bane vejen for de enkelte kommuner rundt omkring i landet. Dette valg omkring “krydsets placering” er forholdsvis nemt for størstedelen af befolkningen, men der skal ske forbedringer blandt de unge i aldersgruppen 18-24 år. Det helt store fokuspunkt op til kommunalvalget har derfor været, hvorvidt man får flere unge til at søge mod stemmeurnerne for at afgive deres kryds. Som følge af dette arrangerede pop-up mediet STEM´RNE d. 13 oktober et arrangement i Odeon, hvor unge fra gymnasierne rundt omkring på Fyn var samlet for at diskutere denne problematik. Her havde de unge muligheden for at møde forskellige kandidater og få et bedre indblik i, hvad kommunalvalget indebærer, og hvor de skal sætte deres kryds d. 21 november.

” Vi skal have flere unge kandidater til at blive valgt. Vi skal have flere unge til at komme ud på gymnasierne, ungdomsinstitutionerne og vidensinstitutionerne. Vi skal gå til valg på unge sager, og så skal vi også ud og fortælle, at hvis de ikke går op og stemmer, så er det de ældre, der bliver valgt. Så er det dem på 50 år, som skal bestemme, hvordan Tinderbox, Karrusel og studieboligerne skal være” udtaler Christoffer Lilleholt, Venstre

” Valget gælder for de næste 4 år, og der tager vi jo nogle beslutninger, som i virkeligheden kan have konsekvenser meget langt ud i fremtiden, og jeg synes derfor, at det er vigtigt til et valg, at man kigger på, hvilke visioner man har, og hvem man tror på kan føre de visioner igennem” udtaler Peter Rahbæk Juel, Socialdemokatiet

17/11/2017

Af Sara Vilby, Agnes Andersen, Andrea Humphries & Josefine Buhl, 2.h

Interview med elever og lærere fraværsregler

05/12/2019

Caroline Sjørslev Christensen

KLIMA-DEMO PÅ FLAKHAVEN: POLITIKERNE SNAKKER FOR MEGET OG GØR FOR LIDT

Klimaet er spået til at være en af de vigtigste emne til det forestående folketingsvalg inden juni 2019. De unge og ikke mindst dem, der endnu ikke kan stemme, er nogle af de borgere, som virkelig ønsker at gøre noget ved klimaets miserable tilstand.

01/02/2019

Marcus Junker

© Copyright 2020 SCT. KNUDS NETAVIS - All Rights Reserved

This website was started with Mobirise